Make your own free website on Tripod.com
Mark Naessens | Bio-bibliografie | Gedichten

Mark Naessens

Bio-bibliografie

Woont te Leuven. Is economist van opleiding en werkte in de industrie als financieel directeur van een multinationale onderneming. Nu is hij met pensioen en voltijds keramist en schrijver.

Zijn werk werd tientallen keren bekroond o.a. met de poŽzieprijs van de Stad Harelbeke, de poŽzieprijs van Merendree, de prijs voor Religieuze PoŽzie van het IPB en de Plantage PoŽzieprijs in Amsterdam.

Gedichten van hem werden opgenomen in bloemlezingen (o.a. in  “De 100 beste gedichten van 1996 gekozen door Herman de Coninck”) en gepubliceerd in o.a. de PoŽziekrant.

De jury’s prezen zijn werk dat “een schitterend geheel vormt met relatief eenvoudige beelden, getekend in een eenvoudige taal, hard zonder kwetsend te worden en vakkundig gebruikt”. En nog: “mooie gedichten rond essentiŽle vragen, origineel en inhoudelijk intrigerend”.

Adresgegevens

Mark Naessens

Trolieberg 12,

3010 Leuven

tel. 016-25 10 78

e-mail: marknaessens@hotmail.com

Publicaties:

In 1996 verscheen bij de uitgeverij Lannoo zijn debuutbundel "Met twee messen".

Op de punt van de pen

Dirk de Geest in Kultuurleven

"Met de bundel 'Met twee messen' doet Mark Naessens aanmerkelijk meer dan enkel maar debuteren(...) Naessens opteert ogenschijnlijk voor 'begane paden' ­de religie, de mens, de subjectiviteit­ maar weet daaraan een heel eigen reliŽf toe te kennen, niet in het minst door de evenwichtige maar uiterst gedoseerde taalhantering."

Stefan van den Bossche in LeesID

"Deze bundel wordt dit jaar ongetwijfeld een lichtpunt in het poŽtische landschap."

Patrick Peeters in PoŽziekrant

"Het boeiendste en tegelijk ook het meest schrijnende aspect van de bundel ligt ongetwijfeld in de uitwerking van de thematiek van het zwijgen."

terug naar de ledenlijst