Make your own free website on Tripod.com
Gaerda De Preter | Bio-bibliografie | Gedichten

Gerda De Preter

Bio-bibliografie

Gerda De Preter (į1958) is lerares en woont in Haacht. Ze schrijft poŽzie en kinderboeken, en vertelt daarover in lezingen voor volwassenen en kinderen.

Haar gedichten werden meermaals bekroond in poŽziewedstrijden. In 2003 verscheen de bundel ‘Blindganger’ bij Uitgeverij P (Leuven).

Uitgeverij Querido publiceerde van haar tot nu toe drie kinderboeken. Een vierde boek verschijnt in oktober 2007. Voor haar eerste boek,‘De schommel’, kreeg ze de Vlaams-Brabantse Provinciale Prijs voor Jeugdliteratuur (2001). Haar tweede boek, ‘Een koffertje voor opa’, werd genomineerd voor De Gouden Uil Jeugdliteratuur 2002.

Adresgegevens:

Gerda De Preter

Keerbergenbroek 77    

3150 Haacht

Tel.: 016/609486

e-mailadres: gerda.de.preter@pandora.be

Publicaties:

1999: De schommel (Querido, Amsterdam); 39 blzn.

2001: Een koffertje voor opa (Querido, Amsterdam); 112 blzn.

2003: Blindganger (P, Leuven); 39 blzn.

2005: Spookpijn (Querido, Amsterdam); 88 blzn.

2007: Anna was hier (Querido, Amsterdam); in voorbereiding.

Op de punt van de pen:

Over Blindganger (Uitgeverij P):

'Een opmerkelijk debuut. (...) Gerda De Preter bewandelt in haar poŽzie de moeilijke tussenweg tussen verhaal en verdichting. Dat maakt haar werk zo boeiend. (...) De bundel is verrijkt met grafiek van Colette Cleeren, die de thematiek van de poŽzie treffend illustreert. Een benijdenswaardige prestatie van de gereputeerde Uitgeverij P te Leuven.' (Adegem Literair)

Over Een koffertje voor opa (Querido):


… De Preters taal en schrijfstijl getuigen van een groot vertrouwen in de literaire competentie van jonge lezers. Haar taalgebruik is afwisselend slagvaardig-pittig en poŽtisch-ontroerend en in zijn alternatieve logica ook ontzettend geestig. Met groot respect voor de gevoelswereld van Arne wordt het thema van verlies en rouw om een geliefd persoon genuanceerd behandeld. (Jury Gouden Uil Jeugdliteratuur 2002)

 

terug naar de ledenlijst