Make your own free website on Tripod.com
Anne Wiering | Bio-bibliografie | Gedichten

Anne Wiering

Bio-bibliografie

Anne Wiering is lerares Engels en studeerde sociale readaptatiewetenschappen. Ze werkte als taaltherapeute in een universitair psychiatrisch ziekenhuis en deed er onderzoek aangaande het gebruik van een vreemde taal en rollenspel bij de behandeling van jonge schizofrenen. Ze woonde in Engeland en in Griekenland en is gehuwd met een Engels archeoloog. Op zoek naar oude culturen reisde ze met het plaatselijk vervoer (o. a. de ezelskar) door Griekenland, Kreta, het oude AnatoliŽ en het voormalige MesopotamiŽ. Ze schrijft poŽzie en romans. Ze batikt op zijde naar vaasbeschilderingen uit oude culturen.

 

Adresgegevens
Anne Wiering,
Vaalbeekstraat 63
3050 Oud-Heverlee
tel.: 016/40 31 24

Publicaties:
Een centaur in de mist, dichtbundel, Kofschip-Kring, Zellik/Hilversum, 1981, 40 p.; 15 ill. 
Sara Wolf, roman, Davidsfonds, Leuven, 1986, 181 p.
Watermans Rapsodie, roman, Davidsfonds, Leuven 1994, 179 p.
 

Op de punt van de pen

BRT-uitzending 21/5/'82, Over de poŽziebundel Centaur in de mist:
... Waarschijnlijk een debuut, dat uitsteekt boven veel eerste uitgaven van beginnende dichters. Kenmerkend voor haar poŽzie is haar erotische inhoud, af en toe achter klassieke beeldspraak verhuld, en de strakke verwoording, die een gevormde literaire smaak verraadt."

Standaard der Letteren 20/6/'87: "Sara Wolf is een stevig, zelfs complex gestructureerde tekst, meervoudig gelaagd in zijn motieven, waarbij vaak wordt teruggegrepen naar literaire reminiscenties... In haar zelfanalyse gaat Sara Wolf tot op de bodem van de pijn. Haar relaas klinkt alleszins erg overtuigend."

Gazet van Antwerpen: "Met 'Watermans Rapsodie' heeft Anne Wiering een eigenzinnige, mysterieuze roman geschreven, gedragen door subtiele verwijzingen naar de Griekse mythologie. De fundamentele thematiek is de universele zoektocht van de mens naar verinnerlijking en liefde."

 

terug naar de ledenlijst